Korrigera en nagel vid nageltrång

2024-02-06 | Senaste nytt

Visste du att man kan korrigera en nagel för att slippa att den trycker i falsar eller bara rent kosmetisk blir plattare?

Nagelkorrigering, eller ortonyxi som det heter på finspråk, finns det en uppsjö av olika metoder. Hos hos professionella medicinska fotterapeuter är det några som specifikt sticker ut. Den många, så även jag har valt arbeta med heter Spange. Denna teknik bygger på en glasfiberremsa som finns i olika längder och som fästes på nagelplattan för att manipulera & korrigera den.

Spangen är helt platt och när man formar och fäster den på nageln så strävar den efter att räta ut sig igen, vilket gör att den lyfter med sig nageln. Vilket minskar trycket på falsen och nageltrånget hävs och förbyggs på sikt.

Nagel rensas så gott det går i falsarna, slippas ner något för att få en ”ren” yta. Efter det avfettar man nageln för att limmet skall fästa ordentligt. Spangen limmas på nagel, med fokus på den sida som trånget sitter på. De flesta upplever en lindring direkt.

Inget som påverkar din  vardag i övrigt utan Spangen arbetar lite i det tysta. Det ända du märker av är att du är smärtfri!

Fantastiskt metod och har hjälpt många av mina kunder att slippa sina nageltrång. En behandling kostar 350 kr, då ingår 1 st spange. Har du flera naglar som behöver korrigeras kostar det 100 kr extra per spange.

Boka gärna en konsultation så tittar vi på det!

Arkiv Senaste Nytt